-->

mandag 11. april 2011

Døden i Tights

Jeg har begynt å trene på FSC.

Dagens frivillige tortur på morrakvisten besto av yoga. Og ikke sånn pyse-yoga som undertegnede har bedrevet før, nå nei da! Dette er skikkelige greier, med lyskestrekk og hoftebrudd og det som verre er! (Iallfall føles det sånn).

La meg gjøre en ting klart; jeg er en tjukkas.
Jeg veier rundt 100 kg og er ikke høyere enn 169 cm.

Så når den blide instruktøren - altså Døden i Tights - annonserer at nå skal vi plukke fram pilatesballen og sitte litt på den, da blir jeg umiddelbart bekymra. Et kjapt overblikk forteller meg at mitt legeme er omtrent 30 kg tyngre enn de andre yogadamenes. Spørsmålet er; hvor mye tåler den stakkars ballen?

Jeg får en rød ball. Jeg setter meg ytterst forsiktig på den mens jeg for mitt indre ser røde plastbiter fyke i alle retninger etter et øredøvende smell.

Men den holder - i speilet kan jeg tydelig se at den er merkbart mer skvist enn de andre yogadamenes baller, men den holder.

"Og så legger vi oss heelt tilbake og strekker armene over hodet!" smiler Døden i Tights og får det til å se steike lett ut. Jeg planter beina i underlaget og legger meg bakover mens jeg vurderer å begynne med en mindre krevende hobby - krokodillewrestling, kanskje.

Min hevn kommer heldigvis når det skal strekkes ut like etterpå. For jeg er nemlig en myk tjukkas. Triumferende  puster jeg letta ut - bare for å registrere at ingen bryr seg. Alle er opptatt med sine egne klynkende muskler.

Og det er igrunn greit. Vi tjukkaser trenger ikke publikum til vårt strev med å bli eks-tjukkaser.


7 kommentarer:

 1. Hahaha, du er så god å skrive, heksa

  SvarSlett
 2. hi hi.. så utrolig bra skrevet..

  Jeg hadde en gang min første spinning-time og ante ugler i mosen da jeg var utslitt og hadde krampe 5 minutter inn i oppvarmingen.. =D

  hilsen kjærringa

  SvarSlett
 3. Herlig! Det er iallfall ikke noe i veien med humoren og selvbildet! Stå på!

  SvarSlett
 4. Hahahaha, døden i tights XD
  Kjempebra skrevet!

  SvarSlett
 5. Haha! Det er som jeg alltid har sagt: Trening er helseskadelig. Best å la være.
  ;)

  SvarSlett
 6. Hahaha helt nydelig:-D Ser det for meg der du ligger og strever med ballen:-P

  SvarSlett